Boerderijwinkel Schaepkens

Stalling

Boerderijwinkel Schaepkens - Klimmen & Hulsberg > Pensionstalling

Over Ons

Kelly Schaepkens kwam als 5 jarig meisje in contact met de paardenwereld.

Zoals bijna iedere ruiter is ook Kelly begonnen op een manege met ponylessen, zo leerde ze de beginselen van het rijden en de verzorging van de paarden.

Al snel bleek dat dit geen tijdelijke hobby was en kreeg Kelly een eigen pony, genaamd Chester.

Samen met Chester heeft Kelly vele wedstrijden gereden en vele prijzen behaald. Door de enorme passie voor paarden werden ook haar ouders Funs & Jenny Schaepkens “besmet’’ met het paarden virus.

Zo kwamen er naast de pony Chester ook paarden bij Kelly op stal, waardoor ze aan meerdere wedstrijden kon deelnemen. Ook kwam er ook steeds meer vraag van andere paardenliefhebbers om op de mooie locatie in Retersbeek hun paard te mogen stallen.

In 2013 realiseerde familie Schaepkens bij deze stal een uitbreiding voor 20 paarden.

Op Stal Schaepkens wordt veel aandacht besteed aan voldoende weidegang, genoeg ruwvoer en een goede verzorging van de paarden. De accommodatie beschikt over zeer ruime boxen.

In de buurt van Stal Schaepkens zijn diverse ruiterpaden te vinden. In de grote buitenbak kan er in alle rust worden genoten van het uitzicht over een groot stuk Zuid-Limburg.

In 2015 is er ook een binnenbak aangelegd, zodat bij slechte weersomstandigheden, droog en windvrij gereden kan worden.

Er wordt dagelijks gevoerd en uitgemest, ook worden alle paarden aan de hand naar buiten gebracht en in de avond weer van de weides gehaald. Als extra controle voor de nacht, wordt er altijd een avondronde gemaakt.

Heeft u vragen of interesse in onze pensionstalling, bel dan vrijblijvend naar een van onze locaties.